Het ontstaan van de LINOMAT® roller,

Duitsland, 1966 is het bedrijf LINOMAT® opgericht door de uitvinders Norbet Keim en Fritz Deck.

De uitvinders en tevens oprichters van het bedrijf waren al zelfstandige schilder en eigenaar van een schildersbedrijf. Zo konden zij de ontwikkeling van de LINOMAT® zelf in de praktijk testen. De grootste ontwikkeling werd pas afgelopen decennia gedaan.

Doel van de ontwikkeling was een consequent nauwkeurige kleurscheiding. Aan de andere kant moest het ook de aanzienlijke werklast verlichten voor de schilder. Beide doelen zijn volledig bereikt.

De LINOMAT® roller maakt het vandaag mogelijk om een nauwkeurige, eenvoudig en tijd besparend te werken. Schildersbedrijven die onze producten gebruiken, hebben economische voordelen, die ook tot prijsvoordelen in de berekening van de kosten leiden kan. Bovendien, verhogen ze de kwaliteit van hun werk.

De aanvaarding van de detailhandelaren, met name dat van de schilder was aanvankelijk moeilijk te bereiken. Maar deze weerstanden worden overwonnen door permanente, praktische verbeteringen en intensieve belangenbehartiging bij de basis voor een lange tijd.

Het succes bewijst het. De LINOMAT® roller S 100 in het bijzonder een standaardproduct van de Duitse uitvinders is een belangrijk instrument geworden voor de schilders.